Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Λαχταριστές, πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών. Ένα απολαυστικό πιάτο, που παρά την απλότητά του είναι ακαταμάχητο λόγω της υπέροχης γεύσης του. Μια γρήγορη και πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο όπου η μια δυάδα υλικών, χοιρινό και μανιτάρια κάνουν την απόλυτη ταιριαστή παρέα. Η χαρά της νοικοκυράς λόγω της απλότητας και ευκολίας της συνταγής. Συνοδέψτε το με πουρέ ή πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή και πιλάφι και απλά … απολαύστε το! 

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο (λαιμού ή άλλες επιλογής σας)
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4-5  κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό ζωμό βοδινού
  • ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 10% λιπαρά
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά 1 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπριζόλες για 2-3 λ περίπου από τη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι,τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές. 
  2. Προσθέτετε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει και ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα μανιτάρια σε φέτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε, ρίχνετε και το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος και τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, τη σάλτσα για περίπου 2 λ ή μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. 
  4. Μεταφέρετε τις μπριζόλες στο τηγάνι, μέσα στη σάλτσα, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τις μπριζόλες σας για 20 λ περίπου. Αφαιρείτε το καπάκι του τηγανιού και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 10 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις μπριζόλες σας με πουρέ πατάτας ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών