Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο

Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο

Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδια και μανιτάρια στο φούρνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο, μοσχοβολιστό φαγητό με υπέροχα μυρωδικά σε μια πανδαισία ανάμεικτων γεύσεων. 

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 6 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες, με τη φλούδα
  • 2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
  • 2 λεμονιών χυμό και ξύσμα 
  • 3 κοφτές κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κύβους κότας
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο ή φασκόμηλο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά, εκτός από τις ντομάτες που θα κόψετε στο τέλος. Πλένετε τις μπριζόλες και τις αλατίζετε ελαφρώς και τις αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο multi τους κύβους κότας, το σκόρδο και 1/2 φλ. ελαιόλαδο και προσθέτετε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα μουστάρδα. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και προσθέτετε 1/2 φλ. νερό και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατεύετε και βάζετε στο μπολ, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τα αλατίζετε με λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας, φροντίζοντας να πάει παντού η μαρινάδα. Προσθέτετε και τις μπριζόλες και ανακατεύετε να αλλειφθούν και αυτές καλά με τη μαρινάδα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί. Προσθέτετε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα. Μετά τη 1 ώρα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, προσθέτετε στο ταψί τις ντομάτες, τις αλατίζετε ελαφρώς και ψήνετε για άλλη μισή ώρα να ροδοκοκκινίσουν οι μπριζόλες. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές και απολαύστε τες.

Βασική ιδέα και Photo εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο