Νουά με μανιτάρια

Νουά με μανιτάρια

Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο. Νουά με μανιτάρια. Ένα γευστικότατο κρέας με το καλύτερο κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος το “Νουά” με μανιτάρια, γαρνιρισμένο με υπέροχη σάλτσα. Μια συνταγή για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι που σίγουρα θα σας γοητεύσει γευστικά και οπτικά.

Υλικά συνταγής

  • 1,5 κιλά νουά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 15 γρ. αποξηραμένα porcini
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.γ. γεμάτα σκόνη μουστάρδας
  • 1/2 λίτρο βραστό νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν ή δεντρολίβανο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε το νουά από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν το μαγειρέψετε, ώστε να “έλθει” σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί ώστε να είναι στεγνό. Μουλιάζετε τα αποξηραμένα πορτσίνι στα 200 ml από το βραστό νερό.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζετε το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε από κάθε πλευρά του, 5-6 λεπτά συνολικά, γυρνώντας το ανά 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει μελί χρώμα παντού. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το κρασί και αφήνετε για 2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η γεύση. Προσθέτετε τα υπόλοιπα 300 ml από το βραστό νερό και σιγοβράζετε το κρέας γυρνώντας το ανά 15’ από όλες τις πλευρές. 
  3. Μετά από 1/2 ώρα βρασίματος προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά [μανιτάρια, μουστάρδα, εστραγκόν ή δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι] και συνεχίζετε το βράσιμο, πάντα σε πολύ σιγανή φωτιά για 45 λ περίπου. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να κρυώσει για να κόβεται εύκολα σε φέτες. Όταν το κρέας έχει κρυώσει το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε όσο το δυνατόν λεπτότερες φέτες. 
  4. Βάζετε τη σάλτσα με τα μανιτάρια σε ήπια φωτιά να ζεσταθεί. Σε μπόλ βάζετε λίγη από τη ζεστή σάλτσα, μια κουταλιά αλεύρι και μια κουταλιά βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο υγρό και δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το μείγμα του μπολ στη κατσαρόλα και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  5. Μετά 5′ που η σάλτσα αρχίζει να πήζει, αφαιρείτε τα ζεστά μανιτάρια, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τις φέτες του κρέατος για να ζεσταθούν. Σε 3′ τις αφαιρείτε και τις βάζετε σε πιατέλα. Προσθέτετε γύρω τα μανιτάρια και περιχύνετε το σύνολο με τη μισή σάλτσα. Την υπόλοιπη την σερβίρετε σε σαλτσιέρα χωριστά. Σερβίρετε με ρύζι ή με πουρέ, ή με μακαρόνια, ή τηγανιτές πατάτες.

noua-me-manitaria

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Νουά με μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.