Μακαρονάδα νηστίσιμη με ντοματίνια, μελιτζάνες, ελιές και κάπαρη

Μακαρονάδα νηστίσιμη με ντοματίνια, μελιτζάνες, ελιές και κάπαρη

Μια νηστίσιμη, λαχταριστή μακαρονάδα με ντοματίνια, μελιτζάνες ελιές και κάπαρη! Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας την τέλεια μακαρονάδα με λαχανικά τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μπουκατίνι (bucatini)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
  • 2 μεγάλες ή 3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 καυτερή πιπεριά κόκκινη (ψιλοκόβετε την ποσότητα που θέλετε) 
  • 20 ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στη μέση 
  • 2 μεγάλες ή 3 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κύβο λαχανικών 
  • 15 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα 4 ή σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. κάπαρη 
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 πρέζες ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο αλατισμένο, με χοντρό αλάτι, νερό, 2 λ λιγότερο απ” ότι γράφει στην συσκευασία του. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε τα λαχανικά σας, κόβετε τις μελιτζάνες σε μικρά καρεδάκια και τις τηγανίζετε ελαφρώς σε ηλιέλαιο. Τις μεταφέρετε σε μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίχνετε πρώτα το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 1/2 λ και μετά προσθέτετε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά για περίπου 3 λ.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ντοματίνια, ανακατεύετε, ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον κύβο λαχανιών, τις ελιές, την κάπαρη και τις τηγανιτές μελιτζάνες, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν 2-3 βράσεις.
  4. Στο τέλος προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, την ρίγανη και τον μαϊντανό, αφήνετε να πάρουν 1 βράση και μετά αρχίζετε να μεταφέρετε μέσα στη σάλτσα το ζυμαρικό σας κατευθείαν από την κατσαρόλα μαζί με λίγο το καυτό νερό που παρασέρνουν.
  5. Τα ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις όλα μαζί για να καλυφθεί το ζυμαρικό από τη σάλτσα, αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό από αυτό που βράσατε τα μπουκατίνι, και σερβίρετε. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρονάδα νηστίσιμη με ντοματίνια, μελιτζάνες, ελιές και κάπαρη