Πασχαλινά κουλουράκια βανίλιας

Πασχαλινά κουλουράκια βανίλιας

Πασχαλινά κουλουράκια με το υπέροχο άρωμα της βανίλιας. Μια απλή και πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε και να απολαύστε τε νοστιμότατα, αφράτα και τραγανά κουλουράκια.

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 αυγά + 1 αυγό για άλειμμα
  • 1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου για λίγη ώρα να μαλακώσει. Το χτυπάτε με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Χαράζετε τη βανίλια κατά μήκος στη μέση με κοφτερό μαχαιράκι και ξύνετε τα σποράκια της. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και μετά το γάλα και τα σποράκια της βανίλιας.
  3. Κοσκινίζετε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύετε με την αμμωνία και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Συνεχίζετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και σταματάτε το μίξερ. Η ζύμη σας τώρα είναι μαλακή και μπορεί να πλάθεται με ευκολία. Αν κολλάει στα χέρια σας τη σκεπάζετε με σελοφάν και την αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μην της προσθέσετε αλεύρι γιατί θα γίνουν σκληρά τα κουλούρια.
  5. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κουλουράκια στο σχήμα που σας αρέσει (στρογγυλά, κοτσίδες, σαλιγκαράκια, κλπ).
  6. Τοποθετείτε  τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφετε με αβγό χτυπημένο ελαφρά με λίγο νερό. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

d1eIF9wUDc8