Πικάντικες πιπεριές γεμιστές με κιμά & ρύζι

Πικάντικες πιπεριές γεμιστές με κιμά & ρύζι

Μια υπέροχη συνταγή για Πικάντικες πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι πασπαλισμένες με τυρί. Ένας υπέροχος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο για τους λάτρεις των πικάντικων.

Υλικά συνταγής

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας ζυμαρικών *
  • 4 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι ή μπούκοβο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1/2 φλ. μαγειρεμένο ρύζι
  • 2 κ.σ. βασιλικό ή μαϊντανό
  • 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση
  • αλάτι πιπέρι
  • Για επικάλυψη:
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε, τις πιπεριές τις κόβετε οριζοντίως στη μέση, βγάζετε τα σποράκια και μόλις ζεσταθεί ο φούρνος τις βάζετε για 10 λ περίπου να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Εν” τω μεταξύ βράζετε το ρύζι. 
  2. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζετε καλά το κιμά με το σκόρδο ανακατεύοντας. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας ζυμαρικών, το ντοματοπελτέ, το κύμινο, το τσίλι ή μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 15′ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
  3. Αναμίξετε το ρύζι και τα μυρωδικά αρεσκείας σας [μαϊντανό ή βασιλικό ή θυμάρι κ.λ.π.] 
  4. Βάζετε τις 8 μισές πιπεριές σε λαδωμένο ταψί, τις γεμίζετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ισόποσα με τη γέμιση και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, τις  πασπαλίζετε από πάνω με το κουκουνάρι και τη τριμμένη μοτσαρέλα και ξαναψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει το τυρί.

*Εναλλακτικά αντί για έτοιμη σάλτσα ντομάτας μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με 400 γρ. ντοματοχυμό, λαδάκι, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, σκόρδο, αλατοπίπερο, κανελογαρύφαλο και μυρωδικά της αρεσκείας σας. Βράζετε με λίγο νερό μέχρι να μείνει με το λαδάκι τους. 

 

Πηγή: taste.com.au/Annabel Langbein – Assemble 2005 , Page 152 /Recipe by Annabel Langbein/Photography by Nick Tresidder

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πικάντικες πιπεριές γεμιστές με κιμά & ρύζι