Το τέλειο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με όρεο

Το τέλειο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με όρεο

Ελαφρύ, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλυκό ψυγείου για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα με μπισκότα όρεο και ανάλαφρες στρώσεις σαντιγί κρέμας σοκολάτας που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση όρεο 
  • 12 μπισκότα oreo
  • 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη στρώση κρέμας σοκολάτας 
  • 250 ml γάλα πλήρες
  • 10 γρ. (2 κ.γ.) κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 70% κακάο, τριμμένη στον τρίφτη ή πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη στρώση σαντιγί
  • 1 φυτική σαντιγί (Ermol) των 250 γρ. κρύο από το ψυγείο ή 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρες 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Για γαρνίρισμα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • σιρόπι σοκολάτας 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση όρεο: Στο κάδο του μπλέντερ χοντρο-θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να ψιλο-θρυμματιστούν τα μπισκότα χωρίς να γίνουν τελείως σκόνη.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρέξ 20-22 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του. Βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο για να κρυώσει το μείγμα μπισκότου.
  3. Για τη κρέμα σοκολάτας: Σε μια μέτρια κατσαρολίτσα βάζετε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, για 8-9 λ περίπου ή μέχρι να πήξει.
  4. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά προσθέτετε στη κρέμα τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύετε, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντάς το ανά 5 λ περίπου.
  5. Για τη σαντιγί: Σε καθαρό μπολ ρίχνετε το κρύο Ermol ή τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 6 λ ή μέχρι να έχετε μια πηχτή αφράτη σαντιγί . Βγάζετε το πυρέξ με τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο και από πάνω απλώνετε ισομερώς τη μισή σαντιγί. 
  6. Για γαρνίρισμα: Πάνω από τη στρώση σαντιγί απλώνετε το μείγμα λιωμένης σοκολατένιας κρέμας και τέλος από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη σαντιγί. Το γαρνίρετε με σιρόπι και σταγόνες σοκολάτας και βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και σταθεροποιηθεί και μετά σερβίρετε. 

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής εδώ