Μοσχαράκι με λαχανικά κοκκινιστό και ρύζι μπασμάτι

Μοσχαράκι με λαχανικά κοκκινιστό και ρύζι μπασμάτι

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια ή ρύζι…. παραδοσιακά το κλασικό αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους Κυριακάτικο πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Εδώ σας δίνουμε μια απλή συνταγή με πεντανόστιμο και τρυφερότατο μοσχαράκι με λαχανικά και σπυρωτό ρύζι μπασμάτι για να το συνοδεύσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για το κρέας:
  • 500 γρ. μοσχάρι χτένι σπάλας 
  • 2 καρότα, κομμένα σε μέτρια στικς
  • 1 μικρή πιπεριά ή 1/2 μεγάλη πράσινη, κομμένη σε καρέ
  • 1 μικρή πιπεριά ή 1/2 μεγάλη κόκκινη, κομμένη σε καρέ
  • 1 μικρή πιπεριά ή 1/2 μεγάλη κίτρινη, κομμένη σε καρέ
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα μέτριες ροδέλες
  • 1 κύβο MAGGI βοδινού
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για συνοδευτικό
  • 1½ φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι ή 
  • 1½ δόση ρύζι με φιδέ σε 3 λ (συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κρέας: Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε, για να έλθρι σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά ως αναφέρεται πιο πάνω. 
  2. Βάζετε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί, ανακατεύοντας συχνά, για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. 
  3. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το κύβο βοδινού, τη ζάχαρη αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό, σκεπάζετε το φαγητό και το βράζετε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό. 
  4. Για το ρύζι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 3 φλ. τσαγιού νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε αλάτι και το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και το βράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη χωρίς το καπάκι και το σερβίρετε όταν θα είναι έτοιμο το κοκκινιστό σας.
  5. Εναλλακτικά φτιάχνετε το ρύζι μπασμάτι με φιδέ σε 3 λ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.  

 

Photo

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με λαχανικά κοκκινιστό και ρύζι μπασμάτι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.