Ρύζι Μπασμάτι έτοιμο σε 10 λ με βράσιμο 3 λ μόνο

Ρύζι Μπασμάτι έτοιμο σε 10 λ με βράσιμο 3 λ μόνο

Ένα φανταστικό πιλάφι που όμοιό του δεν έχετε ξαναφάει. Ένα πιλάφι που παραμένει σπυρωτό μετά  από 2 ή και  3 ημέρες στο ψυγείο. Θα το λατρέψετε για τη νοστιμιά του και την απλότητά του. Δεν είναι υπερβολή ότι όλοι θα σας ζητάνε αυτή τη συνταγή.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι/Basmatti
  • 1 ½ φλ. τσαγιού νερό
  • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
  • 1 κύβο ζωμό κότας 
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροθρυματισμένος φιδές

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζω το ρύζι σε νερό για μισή τουλάχιστον ώρα.
  2. Τσιγαρίζω στο βούτυρο το φιδέ μέχρι να ροδίσει ελαφρά και ρίχνω το νερό, τον κύβο Knor, το λεμόνι και τη ζάχαρη (καθόλου αλάτι). Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε στραγγίξει σε σουρωτήρι.
  3. Σκεπάζω τη κατσαρόλα και βράζω  το ρύζι ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ θερμοκρασία και ΜΟΝΟ για ΤΡΙΑ λεπτά. Μετά από τα 3 λεπτά σβήνω το μάτι και αφήνω τη κατσαρόλα σκεπασμένη για 4-5 λεπτά επάνω στο μάτι.
  4. Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύω το ρύζι με πιρούνι να αφρατέψει και σερβίρω.

Συνοδεύστε το με φιλετάκια (εσκαλόπ) κοτόπουλου με μανιτάρια και ΥΠΕΡΟΧΗ σάλτσα [βλέπε συνταγή εδώ]

ruzi basmati



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρύζι Μπασμάτι έτοιμο σε 10 λ με βράσιμο 3 λ μόνο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page