Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Μοσχαράκι κοκκινιστό με φρέσκα φασολάκια. Μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Ένα πιάτο χωρίς πολλά μπαχαρικά, αλλά παρά την απλότητα των υλικών θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κρέας
  • 600-700 γρ. μοσχαρίσια σπαλομίτα, σπάλα ή ελιά κομμένη σε κομμάτια των 80 γρ. 
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) Ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας 
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 800 ml καυτός ζωμός κότας 
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα φασολάκια
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο κομμένο στα 4
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κρέας: Βάζετε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και μόλις κάψει ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να θωρακιστεί απ” όλες τις πλευρές. Μετά προσθέτετε τα ψιλοκομμένα καρότα, ανακατεύετε για 1-2 λ και μετά ρίχνετε το κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια “σβήνετε” το φαγητό με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και τον ζεστό ζωμό κότας. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κρέας για 1,5 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Στη 1 ώρα βρασίματος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 
  3. Για τα φασολάκια: Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει το κρέας, πλένετε και καθαρίζετε τα φασολάκια, αφαιρώντας τις ίνες από τις 2 πλευρές του και κόβετε τις άκρες τους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό μαζί με αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνετε τα φασολάκια και το καρότο και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Μην τα παραβράσετε γιατί θα μαγειρευτούν και μαζί με το κρέας για 15 λ. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να τα προσθέσετε στη κατσαρόλα με το κρέας. 15 λ πριν να είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτετε τα στραγγισμένα φασολάκια, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις και δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλατοπίπερο.
  5. Συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λ περίπου ή μέχρι να “δέσει” καλά η σάλτσα και μείνει με τη σάλτσα της. Το σερβίρετε ζεστό με τυρί φέτα και φρέσκο χωριάτικο ψωμί. Καλή σας απόλαυση. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια