Κοτόπουλο παστιτσάδα με πατάτες τηγανιτές

Κοτόπουλο παστιτσάδα με πατάτες τηγανιτές

Πεντανόστιμη παστιτσάδα με κοτόπουλο σερβιρισμένο με τηγανιτές πατατούλες. Ένα ιδανικό φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, και όχι μόνο, που πάντα γίνεται ανάρπαστο για την εξαιρετική γεύση που το δίνουν τα μπαχαρικά και μυρωδικά. Μια απλή, κλασική συνταγή με κοτόπουλο, γεμάτη Κερκυραϊκά αρώματα που θα ταξιδέψει γευστικά στα όμορφα Επτάνησα. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο στα 8
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φάτες
  • 1,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 20 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 3 μοσχοκάρφια γαρίφαλο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 στικ κανέλας 
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα, ξερή 
  • 1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μπαχάρι, σε κόκκους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • πατάτες τηγανιτές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνετε, το ανακατεύετε με τα χέρια και το αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε σε δόσεις τα κομμάτια κοτόπουλου (με την πλευρά της πέτσας να ακουμπάει στον πάτο) και τα σοτάρετε για 2-3 λ από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
  2. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια καυτή κατσαρόλα, ρίχνετε τα κρεμμύδια, αν χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο, και τα σοτάρετε ανακατεύοντας τα με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λ.
  3. Μετά προσθέτετε τη μαντζουράνα, το βασιλικό, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, την πάπρικα, το μπαχάρι, το σκόρδο, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τον πελτέ, και συνεχίζετε το ανακάτεμα ανακατεύοντας για 1-2 λ. Σβήνουμε με το ξύδι, το κόκκινο κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το σοταρισμένο κοτόπουλο μαζί με το ζωμό, ανακατεύετε και σιγοβράζετε το φαγητό σας σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για 1-1.5 ώρα ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστή την παστιτσάδα σας με πατάτες τηγανιτές. 

Τip: Σοτάρουμε τα μπαχαρικά για να βγάλουν τα αρώματα τους.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο παστιτσάδα με πατάτες τηγανιτές