You cannot copy content of this page
Κοτόπουλο σοφρίτο

Κοτόπουλο σοφρίτο

Σοφρίτο… Μια Ιταλική συνταγή που την διασκεύασαν οι Επτανήσιοι και έγινε διάσημη για την υπέροχη γεύση της. Το σοφρίτο βασικά φτιάχνετε με μοσχαρίσιο κρέας και μια πεντανόστιμη σάλτσα με μουστάρδα, ξύδι και κρασί και σερβίρετε με πατάτες. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή του Χρ. Πέσκια για ένα νοστιμότατο σοφρίτο με κοτόπουλο αντί για μοσχάρι αλλά εξίσου απολαυστική!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε κομμάτια/φέτες των 20 γρ. περίπου
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο (αυξήστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 70 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 100 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 350 ml ζωμό κότας
  • 1½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Παράλληλα αλατίζετε το κοτόπουλο και το αλευρώνετε, κρατώντας στην άκρη 1-2 κ.σ. από το αλεύρι. Σοτάρετε το αλευρωμένο κοτόπουλο στο ζεστό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι σχεδόν να ψηθεί και πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζετε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε πιατέλα.  Στο ίδιο ζεστό ελαιόλαδο ρίχνετε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτετε βροχηδόν το αλεύρι που έχετε κρατήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα για άλλο 1 λ.
  3. Ρίχνετε το ξίδι, αμέσως προσθέτετε και το κρασί και όταν πάρουν βράση αμέσως ρίχνετε και το ζωμό. Μόλις κοχλάσει ο ζωμός προσθέτετε στη κατσαρόλα τους ζωμούς του κοτόπουλου από τη πιατέλα που το είχατε ακουμπήσει. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το ζωμό να ελαττωθεί ελαφρώς.
  4. Μετά προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και συνεχίζετε για λίγο το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, να ελαττωθεί ο ζωμός και να αρχίσει να πήζει. Αν κόψατε μεγαλύτερα τα κομμάτια κοτόπουλου, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε σταδιακά λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε απαλά και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 δευτερόλεπτα επιπλέον. Μόλις δέσει το φαγητό το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε μετά από δοκιμή και ανακατεύετε. Σερβίρετε το σοφρίτο σας συνοδεύοντάς το με πατάτες τηγανητές.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σοφρίτο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.