Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι και μουστάρδα ψημένο σε χυμό πορτοκαλιού

Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι και μουστάρδα ψημένο σε χυμό πορτοκαλιού

Κοτόπουλο με πατατούλες και καρότα ψημένο στο φούρνο με εσπεριδοειδή. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό φαγητό στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο 1300-1400 γρ. (ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες)
  • 1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 10-12 καρότα baby ή 3 κανονικά κομμένα σε ροδέλες 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κύβο κότας 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 πορτοκαλιών το χυμό
  • 1 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια κοτόπουλο αν το προτιμάμε σε μερίδες, σε ένα ταψί και τοποθετούμε τριγύρω τα καρότα και τις πατάτες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με .
  2. Σε ένα γουδί λιώνουμε το κύβο με λίγο ελαιόλαδο, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε στο βάζο το χυμό του 1 πορτοκαλιού, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, κλείνουμε το βαζάκι και το ανακινούμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα από το βαζάκι προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό και τον υπόλοιπο χυμό των 2 πορτοκαλιών. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερο νερό παρά μόνο αν καταστεί αναγκαίο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15-20 λ περίπου, ανάλογα αν έχουμε ολόκληρο το κοτόπουλο ή σε μερίδες. Απολαύστε το!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι και μουστάρδα ψημένο σε χυμό πορτοκαλιού