Μανιτάρια κρασάτα με μυρωδικά

Μανιτάρια κρασάτα με μυρωδικά

Μανιτάρια κρασάτα με μυρωδικά, πασπαλισμένο με ξύδι μπαλσάμικο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο ορεκτικό ως συνοδευτικό αλλά και ως μεζέ με το ουζάκι σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. διάφορα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγο μαϊνταντό ψιλοκομμένο 
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις “εξατμισθεί” προσθέτουμε τη ρίγανη, το βασιλικό, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 2-3 λεπτά ρίχνουμε το μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε με ξύδι μπαλσάμικο και τα σερβίρουμε ζεστά.

picW3lvve

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιτάρια κρασάτα με μυρωδικά