Πως να καθαρίσετε το ψυγείο σας

Πως να καθαρίσετε το ψυγείο σας

Το ψυγείο θέλει συχνό καθάρισμα και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε τοξικά προϊόντα που κοστίζουν και θα βλάψουν την υγεία σας και το περιβάλλον.

Για να καθαρίσετε το ψυγείο, θα χρησιμοποιήσετε άσπρο ξύδι,  χυμό ενός λεμονιού και ζεστό νερό.

Αδειάστε το ψυγείο από τα φαγητά και βάλτε τα στο φούρνο (χωρίς να τον ανάψετε) Στον φούρνο θα διατηρηθούν δροσερά για περισσότερη ώρα, παρά αν τ “αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας.

Βάλτε ξύδι ή χυμό λεμονιού σε λεκανίτσα και προσθέστε και το ζεστό νερό και προσθέστε 1-2 σταγόνες υγρό σαπούνι πιάτων.
Με σφουγγάρι που θα βουτήξετε στη λεκάνη θα καθαρίσετε το ψυγείο.

Αν υπάρχουν επίμονες βρομιές, βάλτε πάνω μαγειρική σόδα και τρίψτε με το σφουγγάρι.

Οταν τελειώσετε, βάλτε πάλι τα τρόφιμα στη θέση τους και ότι σας φαίνεται χαλασμένο ή «ύποπτο» το πετάτε.

Αφού έχετε βάλει τον θερμοστάτη στο μηδέν και έχετε βγάλει το ψυγείο από την πρίζα, αφαιρείτε τις διαχωριστικές σχάρες και τα συρτάρια και τα πλένετε με άφθονη σαπουνάδα (νερό και απορρυπαντικό) ή με νερό και μαγειρική σόδα. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα. 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα διαλυμένη σε ζεστό νερό (2 κουταλιές της σούπας σε μια μικρή λεκάνη με νερό). 

Λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου

Έχετε παρατηρήσει ότι το ψυγείο μπορεί να πιάσει απίστευτη βρωμιά στα εσωτερικά λάστιχα της πόρτας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και να την βουτήξετε σε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού. Με λίγη υπομονή, η βρωμιά που έχει συγκεντρωθεί στα χωρίσματα του ψυγείου θα εξαφανιστεί.

Το εξωτερικό του ψυγείου

Το εξωτερικό μέρος του ψυγείου μπορεί να καθαριστεί εύκολα με μια σαπουνάδα από νερό μαζί με απορρυπαντικό πιάτων ή με πράσινο σαπούνι. Τρίψτε το ψυγείο με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει στο συγκεκριμένο μείγμα και στην συνέχεια σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα.

Γύρω από το ψυγείο

Σημαντικό είναι να καθαρίσετε σχολαστικά κάτω και πίσω από το ψυγείο, καθώς είναι σημεία που συγκεντρώνουν ιδιαίτερη σκόνη. Μπορείτε να το κάνετε με μια ηλεκτρική σκούπα ή με μια απλή σκούπα, αρκεί να καθαρίσετε όλες τις γωνίες που μπορεί να κρύβουν μέχρι και… κομματάκια από τρόφιμα!

Άσχημη μυρωδιά μέσα στο ψυγείο

Αν μυρίζει όλο το ψυγείο από κάποιο τρόφιμο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε στο κέντρο ένα μπολ με ζεστό γάλα. Αφήστε το εκεί για αρκετές ώρες.

Εάν τώρα θέλετε να αποφύγετε προληπτικά τις μυρωδιές στο εσωτερικό του ψυγείου, μπορείτε να γεμίσετε και να τοποθετήστε στο εσωτερικό ένα φλιτζανάκι με νερό και μαγειρική σόδα. Κάνει θαύματα!

h-cal-fridge_144078e4ae69e7

ΠηγήSintayes.gr,

Συνταγή: Πως να καθαρίσετε το ψυγείο σας