Χοιρινά παϊδάκια (Ribs) με bbq sauce και πικάντικο ρύζι μπασμάτι

Χοιρινά παϊδάκια (Ribs) με bbq sauce και πικάντικο ρύζι μπασμάτι

Υπέροχα χοιρινά παϊδάκια (Ribs) καραμελωμένα bbq sauce και μυρωδάτο ρύζι μπασμάτι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο τόσο για το οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι όσο και για το επίσημο γιορτινό τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1.800 γρ. χοιρινά παιδάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας PASSATA 
  • 1/4 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας (δική σας ή έτοιμη εμπορίου)
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή 
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 
  • 1 ½ κ.σ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το πικάντικο ρύζι: 
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι Μπασμάτι (Basmati)
  • ¼-½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
  • αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτετε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη bbq sauce: Σε ένα μπολ βάζετε το χυμό Passata, τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το ξύδι, τη σάλτσα Worcestershire, το λάδι, 5-6 κ.σ. νερό και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια τα τοποθετείτε στο ταψί και με ένα πινέλο τα “βουρτσίζετε” με τη bbq sauce. Σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα παϊδάκια στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο γυρίζετε τα παϊδάκια από την άλλη πλευρά και τα βουρτσίζετε με την υπόλοιπη σάλτσα bbq, αν σας έχει περισσέψει, ή με τους ζωμούς από το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20-25 λ περίπου επιπλέον ή μέχρι να ψηθούν καλά.
  4. Για το ρύζι: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το ρύζι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ρύζι, το τσίλι σε σκόνη, το κουρκούμη και αλάτι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λ να καλυφθεί το ρύζι από τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το καλαμπόκι και 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών. Έχετε στην άκρη βραστό νερό και αν απαιτηθεί προσθέτετε επιπλέον βραστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  5. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λ μέχρι να απορροφηθεί το νερό και μαλακώσει το ρύζι. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το ρύζι με τα παϊδάκια και τα συνοδεύετε με σαλάτα λάχανο. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά παϊδάκια (Ribs) με bbq sauce και πικάντικο ρύζι μπασμάτι