Τσιπούρα με λαχανικά στη λαδόκολλα

Τσιπούρα με λαχανικά στη λαδόκολλα

Μια πρωτότυπη πεντανόστιμη συνταγή για ένα νοστιμότατο ψάρι.  Τσιπούρα με λαχανικά στο λαδόκολλα.  Θα το απολαύσετε εσείς και οι συνδαιτημόνες σας, γευστικά αλλά και αισθητικά.

Υλικά συνταγής

  • 1 τσιπούρα 1 κιλού περίπου ή 2 των 500 γρ. περίπου
  • 2  μέτριες πατάτες
  • 4 μέτρια κολοκύθια
  • 3 μέτρια καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 1/2 λεμονιού το χυμό + στρογγυλές κομμένες φέτες λεμονιού
  • 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε στρογγυλές φέτες (προαιρετικά)
  • 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 2-3 πρέζες ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 λαδόκολλες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα  πλένουμε, τα αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή το το θυμάρι και τα τοποθετούμε με στις 2 λαδόκολλες, τη μια πάνω στην άλλη, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί. Φροντίζουμε να αλατοπιπερώσουμε και μέσα στη κοιλιά τους.
  2. Κόβουμε σε μπολ όλα τα προαναφερόμενα υλικά σε ροδέλες ή σε ασύμμετρα μέτρια προς μικρά κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη ή θυμάρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Σκορπάμε όλα τα λαχανικά πάνω και δίπλα από το ψάρι μας που ήδη το έχουμε τοποθετήσει στη λαδόκολλα και το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  4. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πακέτο, τυλίγοντας καλά μέσα το ψάρι με τα λαχανικά τους έτσι ώστε να θωρακιστούν και να μη χυθούν οι ζωμοί τους. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λ. Σερβίρουμε τις τσιπούρες και τις περιχύνουμε προαιρετικά με λαδολέμονο ή σκέτο λεμόνι.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τσιπούρα με λαχανικά στη λαδόκολλα