Σκορδόψωμο με μπαγκέτα

Σκορδόψωμο με μπαγκέτα

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο ζεστό και τραγανό σκορδόψωμο με μπαγκέτα. Χρησιμοποιείστε τη μπαγκέτα που σας έχει περισσέψει από προηγούμενες ημέρες και αξιοποιήστε τη σε ένα νόστιμο, πικάντικο μεζέ, ορεκτικό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

  • 2 μπαγκέτες 35 εκ. περίπου η μια
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 200 στον αέρα. Κόβετε τις μπαγκέτες σε φέτες πάχους 2,5 εκ. φροντίζοντας να μη κοπούν μέχρι κάτω και διαχωριστούν από τη μπαγκέτα.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μαλακωμένο βούτυρο, το πολτοποιημένο σκόρδο, το μαϊντανό, το σχοινόπρασο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Αλείφετε μια μια τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές με το μείγμα. 
  3. Τυλίγετε τη κάθε μπαγκέτα με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λ περίπου μέχρι να ποτιστούν οι φέτες με το βούτυρο και έχετε μια τραγανή σκορδάτη μπαγκέτα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σκορδόψωμο με μπαγκέτα