Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 30 λ

Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 30 λ

Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία,  ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
  • 230 γρ. βούτυρο (110 γρ. + 120 γρ. χωριστά)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
  • σοκολάτα σε νιφάδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  2. Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενο πάτω 22 εκ. περίπου, το πατάτε για να στρωθεί καλά στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 6-8 λ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας.
  4. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα πια βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
  5. Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 30 λ

 

12 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Ελένη, καλή επιτυχία στο γλυκό σου. Θέλω τα σχόλιό σου.

  2. Sintayes.gr says:

    Αθηνά καλησπέρα. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε.

  3. Ανώνυμος says:

    Geia sas tin krema galaktos me tin na tin xtipiso gia na ginei santigi??

  4. Sintayes.gr says:

    Καλησπέρα,
    Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς. Χτυπάμε μόνο της τη κρέμα γάλακτος, εκτός να σου αρέσει η πολύ γλυκιά σαντιγί οπότε προσθέτεις και 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και τη χτυπάς με το μίξερ, αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα από χαμηλή σε δυνατή μέχρι να έχεις μια πηχτή σαντιγί η οποία να στέκεται.
    Sintayes.gr

  5. Πολύ νόστιμο! Σήμερα θα το φτιάξω δεύτερη φορά.Την πρώτη είχα μια μικρή αποτυχία στην καραμέλα.Την ανακάτεψα περισσότερη ώρα γιατί δεν έπαιρνε χρώμα και η κατάληξη ήταν να γίνει σκληρή.Λέω λοιπόν σήμερα να την αφήσω όσο λέει η συνταγή δηλ.6-8′ κι ας μην έχει χρώμα καραμέλας..

  6. Μήπως έκανα κάτι λάθος;

  7. Sintayes.gr says:

    Τι εννοείς αν κάτι έκανες λάθος; Δεν σου βγήκε καλό;

  8. Εγραψα παραπάνω ότι στα 6-8′ το γάλα δεν έπαιρνε το χρώμα της καραμέλας με αποτέλεσμα να το αφήσω πολύ περισσότερο κι όταν πήρε χρώμα,ταυτόχρονα σκλήρυνε κιόλας με αποτέλεσμα αυτή η στρώση να γίνει πολύ σκληρή.Αυτό εννοώ μήπως έκανα κάτι λάθος.Ηταν όμως νοστιμότατο κατά τα άλλα και θα το φτιάξω πάλι τώρα,απλά θα το αφήσω λέω στα 6-8′ κι ας μην έχει πάρει χρώμα καραμέλας το γάλα.

  9. Sintayes.gr says:

    Καλό απομεσήρο. Λογικό είναι ότι όσο πιο πολύ το βράζεις τόσο θα πήζει και θα σκληραίνει. Γράφω 6-8 λ για να σφίξει ελαφρώς, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα σφίξει και στο ψυγείο. Δεν χρειάζεται να πάρει το καφέ χρώμα. Δοκίμασέ το όπως σου το λέω και θα σου αρέσει πολύ.
    Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο…!

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.