Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 30 λ

Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 30 λ

Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία,  ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
  • 230 γρ. βούτυρο (110 γρ. + 120 γρ. χωριστά)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά,  χτυπημένη σε σαντιγί
  • σοκολάτα σε νιφάδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  2. Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου. Το στρώνετε ομοιόμορφα (πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
  4. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
  5. Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 30 λ

 

14 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Ελένη, καλή επιτυχία στο γλυκό σου. Θέλω τα σχόλιό σου.

  2. Sintayes.gr says:

    Αθηνά καλησπέρα. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε.

  3. Ανώνυμος says:

    Geia sas tin krema galaktos me tin na tin xtipiso gia na ginei santigi??

  4. Sintayes.gr says:

    Καλησπέρα,
    Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς. Χτυπάμε μόνο της τη κρέμα γάλακτος, εκτός να σου αρέσει η πολύ γλυκιά σαντιγί οπότε προσθέτεις και 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και τη χτυπάς με το μίξερ, αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα από χαμηλή σε δυνατή μέχρι να έχεις μια πηχτή σαντιγί η οποία να στέκεται.
    Sintayes.gr

  5. Πολύ νόστιμο! Σήμερα θα το φτιάξω δεύτερη φορά.Την πρώτη είχα μια μικρή αποτυχία στην καραμέλα.Την ανακάτεψα περισσότερη ώρα γιατί δεν έπαιρνε χρώμα και η κατάληξη ήταν να γίνει σκληρή.Λέω λοιπόν σήμερα να την αφήσω όσο λέει η συνταγή δηλ.6-8′ κι ας μην έχει χρώμα καραμέλας..

  6. Μήπως έκανα κάτι λάθος;

  7. Sintayes.gr says:

    Τι εννοείς αν κάτι έκανες λάθος; Δεν σου βγήκε καλό;

  8. Εγραψα παραπάνω ότι στα 6-8′ το γάλα δεν έπαιρνε το χρώμα της καραμέλας με αποτέλεσμα να το αφήσω πολύ περισσότερο κι όταν πήρε χρώμα,ταυτόχρονα σκλήρυνε κιόλας με αποτέλεσμα αυτή η στρώση να γίνει πολύ σκληρή.Αυτό εννοώ μήπως έκανα κάτι λάθος.Ηταν όμως νοστιμότατο κατά τα άλλα και θα το φτιάξω πάλι τώρα,απλά θα το αφήσω λέω στα 6-8′ κι ας μην έχει πάρει χρώμα καραμέλας το γάλα.

  9. Sintayes.gr says:

    Καλό απομεσήρο. Λογικό είναι ότι όσο πιο πολύ το βράζεις τόσο θα πήζει και θα σκληραίνει. Γράφω 6-8 λ για να σφίξει ελαφρώς, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα σφίξει και στο ψυγείο. Δεν χρειάζεται να πάρει το καφέ χρώμα. Δοκίμασέ το όπως σου το λέω και θα σου αρέσει πολύ.
    Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο…!

  10. Αννίτα says:

    Χαίρεται,

    Το έχω δοκιμάσει και απο γεύσει είναι ΑΠΑΙΚΤΟ! όμως μάλλον κάτι έχω κάνει λάθος γιατί το μπισκότο είχε σφίξει πολύ που δέν έβγαινε εύκολα απο το πυρέξ και η καραμέλλα ρευστή πολύ έτσι έγινε σαν σούπα όταν την σέρβιρα. Θα το ξαναδοκιμάσω όμως μια άλλη στιγμή γιατί τρελλαθηκαμε με την γεύση της!

  11. Sintayes.gr says:

    Αγαπητή Αννίτα καλησπέρα,
    Αρχικά σε παρακαλώ βεβαιώσου αν για τη βάση μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα έβαλες σίγουρα 110 γρ. βούτυρο λιωμένο. Αν ναι, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να έγινε πέτρα στο ψυγείο.
    Επίσης βεβαιώσου ότι έβραζες το ζαχαρούχο γάλα για 6-7 λ από τη στιγμή που το έριξες στη κατσαρόλα. Βέβαια, επειδή κάθε κουζίνα είναι διαφορετική την επόμενη φορά σιγόβρασέ το για 1-2 λ επιπλέον, μην το αφήσεις να πάρει χρώμα όμως γιατί μετά θα σφίξει πολύ, και μόνη σου θα διαπιστώσεις και θα σημειώσεις τον ακριβή χρόνο βρασίματος για να πετύχεις τη τέλεια καραμέλα.
    Όσο για τα μπισκότα θα επιμείνω ότι τα 110 γρ. βούτυρο είναι τα κανονικά. Το έχω φτιάξει πάνω από 20 φορές γιατί είναι η πρόχειρη λύση για τους καλεσμένους μου και αρέσει πολύ και στα παιδιά μου και στους φίλους τους.
    Θα χαρώ πολύ να μου πεις τα σχόλιά σου τη δεύτερη φορά που θα το φτιάξεις, να βρούμε μαζί τη λύση γιατί είναι πράγματι πεντανόστιμο γλυκό.
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία,
    Περιμένω σχόλιά σου,
    Με εκτίμηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.