Πατάτες με ζαμπόν στο φούρνο

Πατάτες με ζαμπόν στο φούρνο

Πατάτες με ζαμπόν και μοτσαρέλα στο τηγάνι. Μια εύκολη, απλή συνταγή ακόμα και για αρχάριους, με πατάτες σε κυβάκια εμπλουτισμένες με ζαμπόν και μοτσαρέλα για να απολαύσετε ένα πλούσιο και γευστικότατο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. πατάτες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρούς κύβους 
  • 100 γρ. ζαμπόν μπούτι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν αφαιρείτε τη φλούδα τους και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
  2. Τοποθετείτε σε μπολ τους κύβους πατάτας, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τους κύβους ζαμπόν, τη τριμμένη φρυγανιά και τα 3/4 κύβους παρμεζάνας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. 
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι (ή τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο) με διάμετρο βάσης 18 εκ. Σκεπάζετε το ταψάκι με λαδόκολλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο στου 180 βαθμούς φούρνο για 15-20 λ.
  4. Στη συνέχεια, αφαιρείτε τη λαδόκολλα ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/4 κυβάκια μοτσαρέλας που έχετε κρατήσει, και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λ μέχρι να λιώσει καλά η μοτσαρέλα. Το αφαιρείτε από το φούρνο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

 

 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες με ζαμπόν στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.