Κέικ αμυγδάλου με σταγόνες σοκολάτας γαρνιρισμένο με λευκή σοκολάτα

Κέικ αμυγδάλου με σταγόνες σοκολάτας γαρνιρισμένο με λευκή σοκολάτα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, αφράτο κέικ αμυγδάλου με σταγόνες μαύρης σοκολάτας γαρνιρισμένο με λευκή σοκολάτα. Τόσο εύκολο και απλό στη παρασκευή του τόσο νόστιμο στη γεύση του. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
  • 110 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, αλεσμένη σε σκόνη στο multi
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 80 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 16 x 26 εκ. και το στρώνετε με 2 χαρτιά ψησίματος (σταυρωτά) φροντίζοντας να προεξέχει 2 εκ. από τα τοιχώματα του ταψιού για να ξεφορμάρετε εύκολα. Πολτοποιείτε σε σκόνη την αμυγδαλόψιχα η οποία πρέπει να είναι στεγνή και ξερή για τέλειο αποτέλεσμα.
  2. Τοποθετείτε σε μπολ το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα πολύ αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνονται πλήρως.
  3. Προσθέτετε την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα και τα δύο είδη αλευριού και το γάλα και τα χτυπάτε για 1/2 -1 λ ή μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα το μίξερ, προσθέτετε και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ ακόμα να ενσωματωθούν ισομερώς. 
  4. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 30-35 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. Το αφαιρείτε από τηγάνι και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. 
  5. Εν τω μεταξύ, μέχρι να κρυώσει το κέικ, λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Με ένα μικρό κουτάκι ή με πιρούνι πασπαλίζετε με τη λιωμένη σοκολάτα όλη την επιφάνεια του κέικ. Μόλις σταθεροποιηθεί η λιωμένη σοκολάτα ξεφορμάρετε το κέικ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

978

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ αμυγδάλου με σταγόνες σοκολάτας γαρνιρισμένο με λευκή σοκολάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα