Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά

Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά

Πεντανόστιμα κανελόνια γεμιστά με λαχανικά, τυριά και σάλτσα ντομάτας, καλυμμένα με μπεσαμέλ. Μια τέλεια συνταγή για κανελόνια χωρίς κιμά που σίγουρα θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι;

Υλικά συνταγής

  • Για τα κανελόνια 
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη για το πασπάλισμα
  • 150 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 150 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
  • 150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
  • 150 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 100 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την μπεσαμέλ: Τοποθετείτε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Μετά ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, για 1-2 λ μέχρι να ψηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα και μαγειρεύετε για 2-3 λ ή μέχρι να έχετε μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
  2. Κατόπιν, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί γκούντα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε σ’ ένα μπολ την μπεσαμέλ και την καλύπτετε με μια μεμβράνη, που να εφάπτεται πάνω της για να μην πιάσει πέτσα μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε. 
  3. Για τα κανελόνια: Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον αρακά, το καλαμπόκι, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τη πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο, το θυμάρι, τα ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρετε για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αποσύρετε τα λαχανικά από τη φωτιά, τα αδειάζετε σε ένα μπολ μαζί με 200 γρ. από τη μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά με μεγάλο κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φέτα, αλατοπίπερο, ανακατεύετε και μεταφέρετε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετείτε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 35×25εκ. Ρίχνετε πάνω στα κανελόνια την έτοιμη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού και από περιχύνετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  6. Πασπαλίζετε τη παρμεζάνα πάνω στη μπεσαμέλ και ψήνετε τα κανελόνια σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λ. Τα ξεφουρνίζετε, τα αφήνετε για 10-15 λ να “σταθούν” και τα σερβίρετε ζεστά. 

Tip: Φροντίζετε να κόψετε όλα τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά