Κοτόπουλο με ρύζι κοκκινιστό και μυρωδικά στο φούρνο

Κοτόπουλο με ρύζι κοκκινιστό και μυρωδικά στο φούρνο

Κοτόπουλο με ρύζι και μυρωδικά σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή (βασική ιδέα από εδώ) για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 8 κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. τσαγιού μακρύκοκο ρύζι για πιλάφι
  • 2 φλ. τσαγιού χυμός ντομάτας συμπηκνωμένος
  • 4 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  2. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου, με τη πέτσα τους για 5-6 λ. Τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και τα σοτάρετε για άλλα 3 λ. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το θυμάρι και τα σοτάρετε για 3 λ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το ντοματοχυμό και το ζωμό κότας. Μόλις κοχλάσει αποσείρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την ρίχνετε μέσα σε ένα ταψί.
  4. Προσθέτετε στο ταψί τα μπούτια κοτόπουλου και περιμετρικά του κοτόπουλου ρίχνετε το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 βαθμούς μέχρι να γίνει το ρύζι και ψηθεί καλά το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Ανακατεύετε ανά διαστήματα και αν απαιτηθεί προσθέτε λίγο ακόμα καυτό νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστά με μια μεγάλη ντοματοσαλάτα, φέτα και ζεστό ψωμί. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι κοκκινιστό και μυρωδικά στο φούρνο