Σπρινγκ ρολς (Srping Rolls) λαχανικών με σάλτσα bbq

Σπρινγκ ρολς (Srping Rolls) λαχανικών με σάλτσα bbq

Πεντανόστιμα σπρινγκ ρολς (Srping Rolls) γεμιστά με λαχανικά σερβιρισμένα με λαχταριστή σάλτσα bbq. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο finger food, για το ποτό με τη παρέα σας, για ορεκτικό, για πάρτυ και συγκεντρώσεις. Βουτήξτε αυτά τα τραγανά σπρινγ ρολς στην υπέροχη σάλτσα bbq και απογειώστε τη γεύση σας. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • Για τα σπρινγκ ρολς
  • 25 φύλλα Spring Rolls 19 εκ. το ένα 
  • 2 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση λαχανικών
  • 100 ml ηλιέλαιο 
  • 80 γρ. σάλτσα σόγια-bbq (βλέπε συνταγή πιο κάτω)
  • 230 καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη (ζουλιέν)
  • 320 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο (ζουλιέν)
  • 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες (ζουλιέν)
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 130 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά στικς (ζουλιέν)
  • 70 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά στικς (ζουλιέν)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο 
  • Για τη σάλτσα σόγια-bbq (για 500 γρ. προαιρετικά μειώστε τη δόση)
  • 400 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 160 ml ξίδι λευκό
  • 440 γρ. κέτσαπ
  • 40 γρ. worcesteshire sauce
  • 20 ml σησαμέλαιο
  • 20 ml tabasco
  • 1½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 ml σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα σόγια-bbq: Ζεσταίνετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να δημιουργηθεί μια ρευστή καραμέλα. Ρίχνετε σιγά-σιγά το ξίδι, ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σόγια, το tabasco, και τη Worcestershire sauce και ανακατεύετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
  2. Ελέγχετε αν έχει έλθει η πυκνότητα της σάλτσας στο επιθυμητό αποτέλεσμα και μετά προσθέτετε τη σόγια, το tabasco, τη Worcestershire sauce και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Σημείωση: H σάλτσα που θα χρησιμοποιηθεί στη γέμιση θα πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη ώστε να τη «δέσει», ενώ αυτή που θα χρησιμοποιηθεί ως ντιπ θα πρέπει να είναι περισσότερο ρευστή. Για αυτό τα 80 γρ. που θα χρησιμοποιήσετε στη γέμιση θα πρέπει να τα αφήσετε να “δέσουν” περισσότερο ώστε να πήξει. 
  4. Για τη γέμιση λαχανικών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε το λάχανο, το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τζίντζερ με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λ περίπου.
  5. Προσθέτετε τα 80 γρ. από τη σάλτσα BBQ που θα βοηθήσει να δέσει η γέμιση, ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 2 λ. Αποσύρετε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε το κάθε φύλλο spring roll σε επιφάνεια εργασίας με τη γωνία να βλέπει προς τα εσάς. Μοιράζετε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετείτε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου σε λεπτή γραμμή παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας απόσταση από τις άκρες του φύλλου.
  7. Ανασηκώνετε τη γωνία που είναι κοντά σας, τη φέρνετε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά και σπρώχνετε ελαφρά προς τα εσάς ώστε να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο. Πατάτε τις άκρες διαδοχικά στο σημείο που τελειώνει η γέμιση και φέρνετε τη δεξιά άκρη προς τα αριστερά και την αριστερή προς τα δεξιά, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου.
  8. Αλείφετε τις άκρες με λίγο αυγό και τυλίγετε σφιχτά, προσέχοντας να κολλήσουν οι άκρες καλά. Τηγανίζετε τα σπρινγ ρολς σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, σε αρκετό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρετε με τη σάλτσα bbq.

Σημείωση: Αν θέλετε να τηγανίσετε μερικά από τα σπρινγ ρολς και τα υπόλοιπα να τα αφήσετε για άλλη φορά, μόλις τα τυλίξετε (και πριν τα τηγανίσετε) τα τοποθετείτε στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείτε τα τηγανίζετε απευθείας από την κατάψυξη, παγωμένα, χωρίς να τα αποψύξετε.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπρινγκ ρολς (Srping Rolls) λαχανικών με σάλτσα bbq

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.