Αναρτήθηκε στις 18/01/2017 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Μπακλαβάς με μπισκότα Πτι Μπερ
Μπακλαβάς με μπισκότα πτι μπερ! Μια συνταγή για έναν ιδιαίτερο, πρωτότυπο αλλά πολύ νόστιμο και ξεχωριστό μπακλαβά με γέμιση από τραγανά μπισκότα Πτι Μπερ (από εδώ). Δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
- Για το φύλλο:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.)
- 200 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαλακή μαργαρίνη
- Για τη γέμιση:
- 1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
- 45 γρ. (3 κ.σ.) κορν φλάουερ
- 30 γρ. (2 κ.σ.) ζάχαρη άχνη
- 2 ασπράδια αυγών
- Για το σιρόπι:
- 1/3 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλας + φλούδα 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη τραγανή γέμιση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα Πτι-Μπερ με τον πλάστη. Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα με το κόρν φλάουρ και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα ασπράδια και τρίβετε με τις παλάμες των χεριών σας, μέχρι να δημιουργηθούν κόκκοι. Απλώνετε τους χοντροκομμένους κόκκους μπισκότων σε ταψί και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά.
- Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ βράζετε το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζετε για 2-3 λ από την ώρα που θα πάρει βράση. Κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
- Για τα φύλλα: Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και αλείφετε με πινέλο ένα ορθογώνιο ταψί 42×29 εκατοστών.
- Κόβετε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. Στρώνετε τα 4 πρώτα φύλλα κρούστας, αλείφοντας το καθένα ελαφριά με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Απλώνετε τους μισούς ψημένους κόκκους μπισκότων και συνεχίζετε το στρώσιμο τεσσάρων ακόμη φύλλων.
- Απλώνετε τους υπόλοιπους τραγανούς κόκκους πτι μπερ και σκεπάζετε με τα τελευταία πέντε φύλλα. Τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν από το κόψιμο του στο μέγεθος του ταψιού, τα απλώνετε και αυτά στις ενδιάμεσες στρώσεις.
- Χαράζετε μπακλαβαδωτά, χωρίς να κόβετε μέχρι κάτω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 18-20 λεπτά. Σιροπιάζετε ζεστό το μπακλαβά με ζεστό σιρόπι. Αφήνετε το μπακλαβά να “πιεί” καλά το σιρόπι του και να κρυώσει. Μετά κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
18/01/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπακλαβάς με μπισκότα Πτι Μπερ