Αναρτήθηκε στις 18/12/2016 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Αρνάκι φρικασέ
Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Αρνάκι φρικασέ… για το Κυριακάτικο και όχι μόνο τραπέζι. Ένα υπέροχο πατροπαράδοτο ελληνικό φαγητό απαράμιλλης, φανταστικής γεύσης.
Υλικά συνταγής
- 1 – 1½ κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρές ροδέλες
- 3/4 – 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- 2 μεγάλα μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- αλάτι πιπέρι
- Για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά
- χυμό 1 1/2 λεμονιού
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση συνταγής
- Kόβουμε το κρέας σε μερίδες. Zεσταίνουμε σε κατσαρόλα τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε πάλι το κρέας στη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το νερό το οποίο πρέπει να καλύπτει το κρέας. Αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμα. Σκεπάζουμε το σκεύος χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 35-40 λ. περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο. Aν χρειαστεί προσθέτουμε πολύ λίγο ακόμα νερό (λαμβάνοντας υπ” όψη ότι τα μαρούλια θα “βγάλουν” νερό) και μαγειρεύουμε για 10 λ ή μέχρι να βράσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μη μαγειρευτούν πολύ και μαλακώσουν πολύ.
- Αποσύρουμε με τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Xτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν αρκετά, προσθέτουμε τους κρόκους και το κόρν φλάουερ (μειώνουμε τη ποσότητα του κορν φλάουερ αν το ζουμί στη κατσαρόλα δεν είναι πολύ) και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας, σταδιακά, 2-3 κ.σ. τη φορά, από το ζεστό ζουμί του φαγητού εναλλάξ με το λεμόνι.
- Pίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στο καυτό κρέας, κουνάμε ελαφριά για να πάει παντού και σερβίρουμε.
18/12/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αρνάκι φρικασέ