Μοσχαράκι τας κεμπάπ με πιπεριές και πουρέ με καρότο και πατάτα

Μοσχαράκι τας κεμπάπ με πιπεριές και πουρέ με καρότο και πατάτα

Πεντανόστιμο μοσχαράκι τας κεμπαπ συνδυασμένα με πιπεριές, κολοκυθάκια, σιγοβρασμένα σε   σάλτσα ντομάτας, στη κατσαρόλα σε σάλτσα ντομάτας σερβιρισμένο με ένα ξεχωριστό πεντανόστιμο πουρέ με καρότο και πατάτα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο πιάτα, που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • Για το τας κεμπάπ
  • 1.500 γρ. μοσχαράκι, κατά προτίμηση ποντίκι ή σπαλομίτα, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, κομμένη σε μέτρια καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μέτρια καρέ
  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + 5-6 κ.σ. επιπλέον για τα κολοκυθάκια
  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 κουτί ολόκληρα ντοματάκια πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 500 γρ. καρότα, καθαρισμένα
  • 500 γρ. πατάτες, καλά πλυμένη η φλούδα της
  • ½ φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το τας κεμπάπ: Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα κυβάκια κρέατος, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πιπεριές, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναρίχνετε το κρέας στη κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού. Αυξάνετε τη θερμοκρασία μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτετε ζεστό νερό ή ζωμό τόσο όσο απαιτείται για να σκεπαστεί καλά το φαγητό.
  4. Στη συνέχεια μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 1:45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να μείνει με πλούσια σάλτσα. 15 λ πριν γίνει το κρέας αλατίζετε το φαγητό. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε σε ένα τηγανάκι τις 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς τα κολοκυθάκια. Τα προσθέτετε στο φαγητό 7 λ πριν σβήσετε τη φωτιά, για να βράσουν με τη σάλτσα του φαγητού. 
  6. Για το πουρέ: Παράλληλα ετοιμάζετε το πουρέ. Βράζετε μέσα σε αλατισμένο νερό, σε ξεχωριστές κατσαρόλες, τις πατάτες με τη φλούδα τους και τα καρότα καθαρισμένα μέχρι να τσιμπιούνται καλά με πιρούνι. Στραγγίζετε τις πατάτες τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε μαζί με τα καρότα από τον μύλο του πουρέ.
  7. Προσθέτετε στο πουρέ το βούτυρο και το γάλα καλά ζεσταμένο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ανακατεύετε στον πουρέ το τριμμένο τυρί, δοκιμάζετε κι αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό και καλή σας όρεξη!!!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι τας κεμπάπ με πιπεριές και πουρέ με καρότο και πατάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.