Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, κλασικό Ρυζόγαλο. Μια γλυκιά κρέμα με ρύζι, εύκολη στη παρασκευή της, πασπαλισμένη με κανέλα, πάντα καλοδεχούμενη από μικρούς και μεγάλη. 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • φλούδα 1 λεμονιού (ή πορτοκαλιού ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση)
  • Για το πασπάλισμα:
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 1/4 φλ. τσαγιού κρύο γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Πλένετε το ρύζι και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με το αλάτι και μόλις κοχλάσει προσθέτετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράζει μέχρι να φουσκώσει και απορροφήσει όλο το νερό. 
  3. Σε άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας, ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το ρύζι και σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το ρύζι.
  4. Στη συνέχεια, πετάτε τη φλούδα λεμονιού, προσθέτετε στη κατσαρόλα το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε το ρυζόγαλο με μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια.
  5. Μόλις μισοκρυώσει το πασπαλίζετε με κανέλα, σκεπάζετε το μπολ ή τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.  

arroz-leche-1-size-3

Photo , Photo

 

Μια συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ από το βιβλίο “Οι Αυθεντικές Συνταγές” Εκδόσεις “Η. Μανιατέα”.
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρυζόγαλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.