Δροσερό γλυκό ψυγείου τριπλής σοκολάτας

Δροσερό γλυκό ψυγείου τριπλής σοκολάτας

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα δροσερό, χωρίς ψήσιμο, γλυκό ψυγείου με στρώσεις τριπλής σοκολάτας. Εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο και λαχταριστό στη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο multi μπισκότα digestive
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τις στρώσεις σοκολάτας:
  • 600 ml κρέμα γάλακτος [χωριστά 200+200+200]
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
  • Για γαρνίρισμα:
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 3 μπισκότα digestive

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα μικρό τετράγωνο ή στρογγυλό ταψάκι [22 εκ. περίπου] με αποσπώμενο πάτο, ή ένα κανονικό ταψάκι στρωμένο με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος στη βάση και στα τοιχώματά του. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά.
  2. Για τη βάση: Σε μπολ βάζετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη, στο multi, μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο.
  3. Για τις στρώσεις σοκολάτας: Βάζετε σε κατσαρολίτσα τα 200 ml κρέμας γάλακτος να κάψει και μόλις πάρει βράση τη κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα μικρά κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας, τα αφήνετε 2-3 λ να “σταθούν” και μετά ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνετε τη σοκολάτα απαλά πάνω στη μπισκοτένια βάση και τη βάζετε στη κατάψυξη να σφίξει.
  4. Μόλις σφίξει ελαφρώς, επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλα 200 ml  κρέμας γάλακτος και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Ρίχνετε το μείγμα, προσεκτικά [χύνοντάς το πάνω στην ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να σχηματισθεί “συντριβάνι”] πάνω στο σοκολατένιο μείγμα σοκολάτας. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για λίγο μέχρι να σφίξει.
  5. Τέλος επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 200 ml κρέμας γάλακτος και τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος. Σκεπάζετε το γλυκό σας με τη μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος που προεξέχει και το βάζετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες να κρυώσει.
  6. Για το γαρνίρισμα: Ξεφορμάρετε το γλυκό σας σε πιατέλα. Χτυπάτε τα τελευταία 100 ml κρύας κρέμας γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε πάνω από το γλυκό. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα 3 ολόκληρα μπισκότα digestive και πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί. 

 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό γλυκό ψυγείου τριπλής σοκολάτας

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page