Χοιρινό με πιπεριές και μουστάρδα

Χοιρινό με πιπεριές και μουστάρδα

Μια εύκολη συνταγή για ένα απλό, γρήγορο, πανεύκολο και προπάντων πεντανόστιμο φαγητό. Υπέροχες μπουκίτσες χοιρινού με πολύχρωμες πιπεριές ψημένο με μουστάρδα και ζωμό λαχανικών. Συνοδέψτε το με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε το στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας από ώμο ή σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 10-12 φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε το κρέας από το ψυγείο, το αφήνετε για 20 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε μικρά κομμάτια/μπουκίτσες. Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομματάκια χοιρινού, τα μανιτάρια (προαιρετικά) και τις πιπεριές, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτετε και τη μουστάρδα, ανακατεύετε, ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 20-30 λ ή μέχρι να βράσει καλά το κρέας και οι πιπεριές (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών κρέατος).
  4. Αλατοπιπερώνετε προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα και το αφαιρείτε από τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύετε και πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.

Φωτογραφίες από: www.neadiatrofis.gr & www.genaw.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό με πιπεριές και μουστάρδα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.