Μακαρόν της στιγμής με ινδοκάρυδο και κερασάκια γλασέ με 5 υλικά

Μακαρόν της στιγμής με ινδοκάρυδο και κερασάκια γλασέ με 5 υλικά

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για υπέροχα μακαρόν με ινδοκάρυδο και κερασάκια γλασέ. Ένα λαχταριστό και γευστικότατο γλύκισμα, πανεύκολο στη παρασκευή του με 5 μόνο υλικά για όλες τις ηλικίες, όλες τις περιστάσεις. Μια συνταγή (από εδώ) για υπέροχα μακαρόν που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη πολύ ψιλή κρυσταλλική [*]
  • 1 ασπράδι αυγού, καλά χτυπημένο 
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένα κερασάκια γλασέ
  • 2-3 σταγόνες ροδόνερο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ασπράδι το χτυπάτε καλά με σύρμα, προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπο υλικά της συνταγής και τα ανακατεύτετε καλά με μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μπάλες μεγέθους καρυδιού και τα απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να γίνουν τραγανά και πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρυσό χρώμα. 

[*] Για να φτιάξετε μόνοι σας πολύ ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη (Caster Surgar)  βάζετε τη κανονική κρυσταλλική ζάχαρη στο multi και τη χτυπάτε μέχρι να λεπτύνει αρκετά και να έχει μια υφή σχεδόν σαν της ζάχαρης άχνης.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόν της στιγμής με ινδοκάρυδο και κερασάκια γλασέ με 5 υλικά

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page