Lemon Pie με βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε και ζαχαρούχο γάλα

Lemon Pie με βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε και ζαχαρούχο γάλα

Μια υπέροχη τάρτα με λεμόνι, με τραγανή μπισκοτένια βάση και μια αφράτη κρέμα με βελούδινη υφή με τυρί μασκαρπόνε και ζαχαρούχο γάλα. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 270 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου Πτι Μπερ ή άλλα επιλογής σας, θρυμματισμένα στο multi
  • 1/3 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο (+ λίγο λιωμένο βούτυρο για άλειμμα φόρμας)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη κρέμα
  • 240 γρ. μασκαρπόνε (μπορείτε να αντικαταστήσετε το μασκαρπόνε με τυρί κρέμα ή ανθότυρο καλής ποιότητας)
  • 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 6 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα αναμιγνύετε πολύ καλά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20-22 εκ. και το στρώνετε ισομερώς, με την ανάποδη ενός κουταλιού στη βάση και τοιχώματα της φόρμας περιμετρικά σε ύψος 2,5-3 εκ περίπου.
  3. Σκεπάζετε το μπισκοτένιο μείγμα με χαρτί ψησίματος και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το βγάζετε από το φούρνο και μεταφέρετε τη φόρμα πάνω σε σχάρα για μισή ώρα να κρυώσει καλά η βάση.
  4. Για τη κρέμα γέμισης: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάτε για 3-4 λ. Προσθέτετε το μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη, λεία, παχύρρευστη κρέμα. 
  5. Αδειάζετε τη κρέμα πάνω στη κρύα ψημένη μπισκοτένια βάση και την στρώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού φροντίζοντας να απλωθεί ισομερώς σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε τη γέμιση για 13-15 λ.
  6. Τη βγάζετε από το φούρνο και θα δείτε ότι η κρέμα δεν θα έχει σταθεροποιηθεί εντελώς αλλά δεν πρέπει να την αφήσετε περισσότερο στο φούρνο. Την αφήνετε στην άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη σερβίρετε για να σταθεροποιηθεί. Τη γαρνίρετε με υλικά επιλογής σας και σερβίρετε. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Lemon Pie με βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε και ζαχαρούχο γάλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.