Χαλβάς σοκολατένιος σεμιφρέντο

Χαλβάς σοκολατένιος σεμιφρέντο

Σοκολατένιος χαλβάς σεμιφρέντο. Ένα διαφορετικός αλλά πεντανόστιμος χαλβάς, δροσερός και σοκολατένιος, σκέτη απόλαυση. Μια συνταγή (από εδώ) εύκολη στη παρασκευή της, με λίγα υλικά, για ένα γλύκισμα που θα σας εντυπωσιάσει με την υφή του και τη γεύση του. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ αρεσκείας σας
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου, τριμμένη
  • Για το σερβίρισμα:
  • σιρόπι σοκολάτας
  • τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με σύρμα. Λίγο πριν πάρουν βράση ρίχνετε σταδιακά και πασπαιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μη κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας.
  2. Χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το μείγμα ανακατεύοντας ασταμάτητα για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ ή λικέρ και τη τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενσωματωθεί πλήρως. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα ή μικρά φορμάκια σιλικόνης ή σε ένα ταψάκι για μαφινς βάζετε σε κάθε θέση του ένα χάρτινο φορμάκι για μαφινς, και μοιράζετε ομοιόμορφα το μείγμα του χαλβά. Ισιώνετε τη επιφάνειά τους τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες μέχρι να πήξει και κρυώσει καλά ο χαλβάς. Ο χρόνος παραμονής στο ψυγείο εξαρτάται και από το μέγεθος του σκεύους που βάλατε το χαλβά. 
  4. Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρετε το χαλβά, αν το βάλατε χαρτάκια τα μάφινς τα αφαιρείτε, τον πασπαλίζετε τρίμμα σοκολάτας, τον περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε. 

Κρύος σοκολατένιος χαλβάς μάφινς

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χαλβάς σοκολατένιος σεμιφρέντο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.