Κοτόπουλο με πέννες και λιαστές ντομάτες

Κοτόπουλο με πέννες και λιαστές ντομάτες

Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια για το καθημερινό γεύμα ή δείπνο. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα γευστικότατο στήθος κοτόπουλου με πέννες, λιαστές ντομάτες σε κρεμμώδη σάλτσα. Δοκιμάστε το! 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. πέννες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1-2 πρέζες νιφάδες κόκκινης πιπεριές ή μπούκοβο σε σκόνη
  • 110 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες στα 3 ή στα 4
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας 
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 
  • 230 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός 
  • αλάτι πιπέρι
  • ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός και έξτρα τριμμένη παρμεζάνα, προαιρετικά, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τις πέννες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί-καφέ χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτετε το σκόρδο, τις νιφάδες πιπεριάς, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, να βγάλουν τα αρώματά τους. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να “αναπνεύσει”.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτετε το ζωμό κότας και τη κρέμα γάλακτος ανακατεύετε καλά, ρίχνετε τη μοτσαρέλα, τη παρμεζάνα και τον αποξηραμένο βασιλικό και ανακατεύετε για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και έχετε μια πηχτή σάλτσα.
  5. Εν τω μεταξύ έχουν βράσει και οι πέννες σας τις οποίες κατευθείαν από τη κατσαρόλα τις μεταφέρετε, μαζί με τα υγρά τους, στο τηγάνι με το μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύετε προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό από αυτό που τις βράσατε προκειμένου να έχετε μια ωραία κρεμώδη σάλτσα.
  6. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτηθεί προσθέτετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με το φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό ή με τη τριμμένη παρμεζάνα ή και με τα δύο και καλή σας όρεξη. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πέννες και λιαστές ντομάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.