Βασιλόπιτα με φουντούκια και σταγόνες σοκολάτας

Βασιλόπιτα με φουντούκια και σταγόνες σοκολάτας

Μια συνταγή για μια νοστιμότατη Βασιλόπιτα με φουντούκια και σταγόνες σοκολάτας. Μια ξεχωριστή, υπέροχη Βασιλόπιτα για μια ξεχωριστή βραδιά τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς… Καλή Χρονιά…

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη (500-550 γρ.)
  • 6 αυγά χωρισμένα ασπράδια, κρόκοι
  • 1 1/2 κούπες βούτυρο γάλακτος (350 γρ.)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια (120 γρ.)
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 32-36 εκ. αντικολλητικό χαρτί.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά και μόλις αφρατέψει, ρίχνουμε ένα ένα τα κροκάδια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σταδιακά, λίγο λίγο, το αλεύρι εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 
  4. Αφήνουμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, για να μη ξεφουσκώσει, από κάτω προς τα επάνω με μια μαρίζ ή σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά. 
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου (πρέπει το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ, να βγει εντελώς στεγνό). Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το κέικ σε πιατέλα. Βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το πάτο και βάζουμε το φλουρί. Τη γυρίζουμε και τη διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Χρονιά

311031

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Βασιλόπιτα με φουντούκια και σταγόνες σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.