Σουηδικά κεφτεδάκια σε κρεμώδη σάλτσα με φετουτσίνι

Σουηδικά κεφτεδάκια σε κρεμώδη σάλτσα με φετουτσίνι

Υπέροχα Σουηδικά κεφτεδάκια σε πεντανόστιμη κρεμώδη σάλτσα με ζυμαρικό φετουτσίνι. Μια εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο (2 + 4 χωριστά)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού (35 γρ.) φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο (1 + 1 κ.σ. χωριστά)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένον(1 + 1 κ.σ. χωριστά)
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 20 γρ. βούτυρο, κατά προτίμηση φρέσκο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 250 ml (1 φλ. τσαγιού) ζωμό βοδινού
  • 1/3 φλ. τσαγιού (60 ml) κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. ξύδι
  • Για το ζυμαρικό και σερβίρισμα:
  • 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • αλάτι 
  • λίγο άνηθο χοντροκομμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Σε ένα μπολ, βάζετε το κιμά, το μείγμα κρεμμυδιού, το μπαχάρι, το αυγό, τη φρυγανιά, τη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο, τη 1 κ.σ. μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζετε στις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σε δύο παρτίδες, για 5 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
  3. Για τη κρεμώδη σάλτσα: Ρίχνετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2 λ. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο το ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.
  4. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, ξαναβάζετε τους κεφτέδες μέσα στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 5-7 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος με το ξίδι, ανακατεύετε, ρίχνετε τις υπόλοιπες 1 κ.σ. άνηθο και 1 κ.σ. μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λ ακόμα.
  5. Για το ζυμαρικό και σερβίρισμα: “Εν τω μεταξύ βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το σουρώνετε. Σερβίρετε σε πιάτα το φετουτσίνι και τοποθετείτε από πάνω κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους. Γαρνίρετε με λίγα κλωναράκια άνηθο και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουηδικά κεφτεδάκια σε κρεμώδη σάλτσα με φετουτσίνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.