Μοσχαράκι στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες

Μοσχαράκι στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες

Πεντανόσμικο μοσχαράκι στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες για το οικογενειακό καθημερινό, Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα από εδώ) για ένα πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. 

Υλικά συνταγής

  • 2 ½ φλ. τσαγιού χυλοπίτες Μετσοβίτικες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 220 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. μοσχάρι φιλέτο (νουά ή κιλότο), κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 2 κ.σ. Worcestershire Sauce
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος 
  • 1 φλ. τσαγιού sour cream ή κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις χυλοπίτες, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, 2 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνετε στη συσκευασία. Κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
  2. Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια σε φέτες, τα )αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι και το κρέας κομμένο (σε αρκετά μικρές μπουκίτσες) και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λ επιπλέον μέχρι να ψηθεί και αλλάξει χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Ρίχνετε τη σάλτσα Worcestershire πασπαλίζετε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και το αφήνετε για 1 λ. 
  4. Πασπαλίζετε το αλεύρι πάνω από κρέας, ανακατεύετε γρήγορα για 1 λ περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κρέατος και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 4-5 λ. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τη sour cream ή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
  5. Προσθέτετε στο τηγάνι τις χυλοπίτες, το 1/2 φλ. τσαγιού νερό που κρατήσατε και τις 2 κ.σ. από τη παρμεζάνα, ανακατεύετε και μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρέξ. Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.