Χριστουγγενιάτικος κορμός σαλάμι

Χριστουγγενιάτικος κορμός σαλάμι

Ένας υπέροχος Χριστουγεννιάτικο κορμός “σαλάμι”. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε έναν γευστικότατο κορμό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με τη φυσική γλυκύτητα των αποξηραμένων φρούτων, με φουντούκια και με ουίσκι που το κάνει σίγουρα ένα επιδόρπιο μόνο για ενήλικες.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, κομμένοι σε μικρά κομματάκια
  • 200 ml γάλα εβαπορέ
  • 60 ml (¼ φλ.) ουίσκι
  • 180 γρ. μπισκότα digestive ( ή Πτι μπερ – ή Μιράντα), θρυμματισμένα στο μούλτι
  • 120 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας (60% κακάο), ψιλοκομμένη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζετε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες, το γάλα εβαπορέ και 1 κ.σ. ουίσκι και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για 3-4 λ περίπου. 
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα μπισκότα, τα φουντούκια, τα βερίκοκα και το υπόλοιπο ουίσκι. Προσθέτετε στο μπολ το ζεστό μείγμα γάλακτος-χουρμάδων και ανακατεύετε να συνδυαστούν καλά.
  3. Μεταφέρετε με ένα κουτάλι το μείγμα σε χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο, σε μια κάθετη γραμμή ώστε να σχηματιστεί ένας κορμός 18-20 εκ. περίπου. Το τυλίγετε σφιχτά. Βάζετε το κορμό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί. 
  4. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας μαύρης κουβερτούρας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μεταφέρετε τον κρύο πλέον κορμό σε πιατέλα σερβιρίσματος και τον αλείφετε με τη λιωμένη σοκολάτα. Τον ξαναβάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Πριν σερβίρετε τον πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, τον κόβετε σε φέτες 1 εκ. και τον απολαμβάνετε. 

Καλά Χριστούγεννα 

28

Πηγή

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χριστουγγενιάτικος κορμός σαλάμι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.