Ψαρονέφρι λεμονάτο στη κατσαρόλα

Ψαρονέφρι λεμονάτο στη κατσαρόλα

Ψαρονέφρι λεμονάτο με καρότα στη κατσαρόλα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ πεντανόστιμο πιάτο με το τρυφερότερο μέρος του χοιρινού, το ψαρονέφρι, που μαγειρεύεται γρήγορα και αφρατεύει καλά.

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή μικρούς κύβους των 2½ εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριo ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
  • 3 μέτριες πατάτες σε μικρά καρεδάκια
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • χυμός από 1½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος για 3 – 4 λ, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  2. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3 λ, μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε απαλά και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνετε όσο νερό χρειαστεί ώστε να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτετε το θυμάρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Το σερβίρετε αμέσως, με τη σάλτσα του. Προαιρετικά το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι. 

13-09-14_pork

Πηγή

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι λεμονάτο στη κατσαρόλα