Πανεύκολο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Πανεύκολο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Ένα πανεύκολο, για αρχάριους, σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με υπέροχη βάση με ξηρούς καρπούς και χουρμάδες και με αφράτη κρέμα με μπανάνες και μέλι. Μια συνταγή για ένα υγιεινό γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού καρύδια
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη (1/4 φλ. + 1/4 φλ. χωριστά)
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 4 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τους χουρμάδες σε ένα μπολ, τους καλύπτετε με νερό και τους αφήνετε για 30 λ να μουλιάσουν και μαλακώσουν. Στη συνέχεια τους στραγγίζετε καλά, τους κόβετε στη μέση και τους βάζετε σε μπλέντερ. Προσθέτετε και τα αμύγδαλα, τα καρύδια και το 1/4 φλ. τσαγιού κακάο και τα χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωμθούν και έχετε χοντροκομμένα κομμάτια.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη, με διάσταση βάσης 23×13 εκ. ορθογώνιο, ή  20×20 εκ. τετράγωνο. Στρώνετε το μείγμα ισομερώς σε όλη τη βάση του ταψιού πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  3. Βάζετε στο μπλέντερ τις μπανάνες, το βούτυρο, το μέλι και το υπόλοιπο 1/4 φλ. τσαγιού κακάο και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν και ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 30 λ να παγώσει και σταθεροποιηθεί.
  4. Πριν το σερβίρετε το βγάζετε από τη κατάψυξη, το αφήνετε για 10-15 λ να μαλακώσει και στη συνέχεια το κόβετε σε 16 τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Ότι περισσέψει το ξαναβάζετε στη κατάψυξη και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για να το ξανασερβίρετε.


                                                   Δείτε την εκτέλεση της συνταγής

eatmore3_thumb

1111a

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με μπανάνα και ξηρούς καρπούς