Αναρτήθηκε στις 10/10/2017 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας
Μαρμελάδα καυτερής, πικάντικης ντομάτας με πιπεριές και μπαχαρικά. Μια εξαιρετικά γευστική πρόταση για τους λάτρεις των καυτερών, θα συνοδέψει ψητά, κρέατα, πατάτες, σνακ ακόμα και ένα δίσκο τυριών και αλλαντικών με διάφορα κριτσίνια. Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα ντιπ που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
- 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 2-4 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες (ανάλογα πόσο καυτερή θέλετε τη μαρμελάδα σας)
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 300 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 ml ξύδι από λευκό κρασί (ή λευκό μπαλσαμικό)
- ½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
- ½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- ½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Πολτοποιείτε στο μούλτι τις μισές ντομάτες με τα σποράκια τους και με το τζίντερ. Μεταφέτε το πολτό σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Κόβετε σε μικρούς κύβους (1½ εκ. περίπου) τις υπόλοιπες ντομάτες και τις βάζετε και αυτές στη κατσαρόλα με τις πολτοποιημένες ντομάτες.
- Προσθέτετε στη κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ συχνά το μείγμα για 35-45 λ ή μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζετε το μείγμα με τρυπητή κουτάλα.
- Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά την αφήνετε 10-15 λ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς η μαρμελάδα. Στη συνέχεια τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα (δείτε αποστείρωση βάζων εδώ), σφραγίζετε καλά τα βάζα και τα διατηρείτε για 3 μήνες. Αν τα ανοίξετε τα διατηρείτε στο ψυγείο.
10/10/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας