Πέννες με μανιτάρια και ροκφόρ

Πέννες με μανιτάρια και ροκφόρ

Ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό με την ιδιαίτερη γεύση του ροκφόρ. Ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό πένες
  • 5-6  κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμ. μανιτάρια
  • 1/4 φλ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1  φλ. τσαγ. ζωμός κότας ή κρέατος
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμ. ροκφόρ
  • αλάτι- πιπέρι
  • θυμάρι
  • λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι, το θυμάρι   και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 2-3 λεπτά
  5. Τέλος προσθέτουμε το ροκφόρ [κρατάμε λίγο για ντεκόρ] τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε πιέζοντάς το με πηρούνι  σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να κρεμώσει η σάλτσα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε τις πένες σε μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και το ροκφόρ φροντίζοντας να πάει παντού η σάλτσα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με μανιτάρια και ροκφόρ