Πέννες με μανιτάρια και ροκφόρ
Ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό με την ιδιαίτερη γεύση του ροκφόρ. Ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό πένες
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμ. μανιτάρια
- 1/4 φλ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. τσαγ. ζωμός κότας ή κρέατος
- 1 κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμ. ροκφόρ
- αλάτι- πιπέρι
- θυμάρι
- λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 2-3 λεπτά
- Τέλος προσθέτουμε το ροκφόρ [κρατάμε λίγο για ντεκόρ] τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε πιέζοντάς το με πηρούνι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να κρεμώσει η σάλτσα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τις πένες σε μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και το ροκφόρ φροντίζοντας να πάει παντού η σάλτσα.
04/04/2014
Sintayes.gr,