Πατάτες ογκρατέν με μπέϊκον και τυριά

Πατάτες ογκρατέν με μπέϊκον και τυριά

Αγαπημένο πεντανόστιμο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Μια απλούστατη, πολύ γρήγορη συνταγή. Ως συνοδευτικό για  μπιφτέκια και κρέας, ή ακόμα και μόνο του είναι ένα πλήρες  πολύ νόστιμο και λαχταριστό φαγητό.

Υλικά συνταγής

  • 5-6 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
  • 1 αβγό
  • 2 φλ. τσαγιού τσένταρ[ ή κασέρι ή Gouda] τριμμένο
  • 8 φέτες μπέικον σε κομματάκια
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τηγανίζετε μέχρι να θωρακισθούν εξωτερικά τις πατάτες σε φριτέζα σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν εξωτερικά τις στρώνετε  σε ταψάκι Νο 28, τις αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε το τριμένο τυρί και το μπέϊκον. Συνεχίζετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι τριμμένο τυρί.
  2. Ανακατεύετε καλά το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνετε τις πατάτες.
  3. Ψήνετε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20-30′ και ξεσκέπαστο για άλλα 10′ μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.

20120403-183232

 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες ογκρατέν με μπέϊκον και τυριά