Σοκολατένια μπισκοτάκια “Μπάλες” με ζάχαρη άχνη

Σοκολατένια μπισκοτάκια “Μπάλες” με ζάχαρη άχνη

Σοκολατένια μπισκοτάκια “Μπάλες” με ζάχαρη άχνη. Ένα φανταστικό, πεντανόστιμο μπισκοτάκι για να το γάλα των παιδιών, για το καφέ των μεγάλων, για κέρασμα, αλλά και για να προσφέρετε σαν δώρο.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 3/4 φλ. τσαγιού [165 γρ.] ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού [225 γρ.] αλεύρι
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 φλ. τσαγιού [150 γρ] ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. 
  2. Λιώνετε μπεν μαρί σε μικρή κατσαρολίτσα τα κομματάκια της κουβερτούρας και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσει.
  3. Προσθέτετε στο σοκολατένιο μείγμα τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί. Σταδιακά προσθέτετε τη τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Καλύψτε το σκεύος με το μείγμα με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να “σταθεροποιηθεί” η ζύμη.
  4. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, παίρνετε 2 κ.σ. μείγμα και πλάθετε μπαλάκια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε 14 μπισκοτάκια “μπάλες”. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη παντού, ή βάζετε τη ζάχαρη σε βαθύ πιάτο και “κυλάτε” τα μπαλάκια στο πιάτο για να καλυφθούν με τη ζάχαρη. Τα βάζετε στο ταψί, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. μεταξύ τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά εξωτερικά. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια μπισκοτάκια “Μπάλες” με ζάχαρη άχνη