Σάλτσα μπολονέζ σιγοβρασμένη με μακαρόνια

Σάλτσα μπολονέζ σιγοβρασμένη με μακαρόνια

Μια υπέροχη σάλτσα μπολονέζ πλούσια σε γεύση για να την απολαύσετε με τα μακαρόνια σας ή άλλα ζυμαρικά επιλογής σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να γευτείτε μια πεντανόστιμη σάλτσα μπολονέζ μιας και το μυστικό για να πετύχετε τη τέλεια μπολονέζ είναι το σιγομαγείρεμα. Δοκιμάστε το και να είστε σίγουροι ότι η γεύση και η υφή της σάλτσας σας θα σας αποζημειώσει για το χρόνο βρασίματος και θα λατρέψετε αυτή τη σάλτσα όλοι όσοι τη δοκιμάσετε. 

Οι ποσότητες της συνταγής σερβίρουν 8 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 900 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125 ml) κόκκινο κρασί 
  • 1 συσκευασία 500 γρ. “Ντομάτα στο τρίφτη”
  • 1 συσκευασία ΄Ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα” ψιλοκομμένα με το χυμό
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένος σε 1 φλ. καυτό νερό
  • 1 φλ. τσαγιού (250 ml) ζωμό βοδινού
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κομμάτια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • 2 κοφτά κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μακαρόνια ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας 
  • τριμμένο τυρί επιλογής σας και ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Μετά προσθέτετε το κιμά και τον σοτάρετε, “σπάζοντάς” τον με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.   
  2. Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας για 1-2 λ να “αναπνεύσει” και μετά προσθέτετε τη τριμμένη ντομάτα, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα, το πελτέ, το ζωμό βοδινού, το καρότο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. 
  3. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σας για περίπου 6 ώρες. Αν δεν έχετε το χρόνο μπορείτε να αυξήσετε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και να το σιγοβράζετε για 3-3,5 ώρες περίπου.
  4. Σημείωση: Προς το τέλος του βρασίματος ελέγχετε τη ποσότητα των υγρών στη σάλτσα σας και αν είναι πολλά ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα για να σωθούν τα υγρά για να “δέσει” και “μελώσει” η σάλτσα.
  5. Τη τελευταία 1/2 ώρα βρασίματος της σάλτσας σας βάζετε τα ζυμαρικά σας να βράσουν σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Όταν είναι έτοιμα κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που τα βράσατε.
  6. Τα στραγγίζετε καλά, τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε, προσθέτετε το νερό που κρατήσατε μαζί με 2 φλ. τσαγιού από τη σάλτσα μπολονέζ και ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα πασπαλισμένα με παρμεζάνα και με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σάλτσα μπολονέζ σιγοβρασμένη με μακαρόνια

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page