Κοτόπουλο κρασάτο με πατατούλες στη γάστρα

Κοτόπουλο κρασάτο με πατατούλες στη γάστρα

Πεντανόστιμο κοτόπουλο κρασάτο με πατατούλες στη γάστρα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα υγιεινό, νόστιμο και χορταστικό φαγητό, που η προσθήκη του κρασιού σε συνδυασμό με τα καρυκεύματα απογειώνουν τη γεύση του,  για να το απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 5 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Αδειάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε μια γάστρα τοποθετείτε ανάμεσα και γύρω από το κοτόπουλο τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε το κρασί, τη μουστάρδα, το κουρκουμά και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λ. 
  3. Περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνετε τη γάστρα και ψήνετε για 40-45 λ. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν και το κοτόπουλο και οι πατάτες. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος απαιτούνται επιπλέον υγρά προσθέτετε σταδιακά λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κότας.  



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κρασάτο με πατατούλες στη γάστρα