Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο. Ο συνδυασμός της κριτσανιστής πέτσας του αρνιού ή του κατσικιού,του εύγευστου και ζουμερού του κρέατος, με νότες σκόρδου και λεμονιού και οι πατατούλες που λιώνουν στο στόμα, όντας αφράτες από μέσα και απίστευτα τραγανές απ” έξω, είναι εκπληκτικός. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 3-4 κιλά αρνάκι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1.5 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη 
  • 3 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσοκτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε, σκουπίζετε το αρνάκι με χαρτί κουζίνας και το τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου.
  2. Βάζετε τις πατάτες στο ταψί γύρω-γύρω από το αρνί. Σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς βάζετε το μισό λάδι, τη μουστάρδα, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, το μισό ψιλοκομμένο σκόρδο κλείνετε το καπάκι του και ανακατεύετε με δύναμη ώστε να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  3. Αλείφετε το αρνάκι σας καλά με τα 3/4 του χυλού  ώστε να καλυφθεί παντού.
  4. Προσθέτετε στο υπόλοιπο 1/4 του χυλού το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο μισό ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρασί, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τις πατάτες. Και στο αρνί και στις πατάτες μπορείτε να προσθέσετε εκ” των υστέρων ότι από τα υλικά νομίζετε ότι δεν είναι αρκετά π.χ. λάδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι κ.α.
  5. Το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο και ανά μισή ώρα γυρνάτε στο αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα πάρει από 2.5 ως 3.5 ώρες, άρα θα κάνετε τουλάχιστον 5 γυρίσματα. Δεν το βγάζετε πριν δείτε ότι είναι απόλυτα τραγανό, η πέτσα του έχει πάρει βαθύ μελί χρώμα.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page