Μοσχάρι σοφρίτο

Μοσχάρι σοφρίτο

Μια γευστική πανδαισία που αγαπήθηκε απ” τους λάτρεις του σκόρδου. Μια Κερκυραϊκή συνταγή που έγινε γνωστή σε όλο το κόσμο για την απλότητα και τη νοστιμιά της.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο σε φέτες
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες [κομμένες κυδωνάτες ] *
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο [κομμένο σε λεπτές φέτες]
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Λάδι
  • 2 1/2 ποτήρια νερού νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε λάδι και λίγο βούτυρο τις φέτες του κρέατος. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και “θωρακιστούν” εξωτερικά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι, στρώνουμε πρώτα τις πατάτες, προσθέτουμε το κρέας, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το ξύδι. Μόλις “εξατμισθεί” λίγο το ξύδι προσθέτουμε το νερό.
  3. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 45΄περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

* Εναλλακτικά μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό  με τηγανιτές πατάτες και να μην τις βάλετε μέσα στο φαγητό σας.

newego_LARGE_t_821_106230879

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι σοφρίτο

 

Comments are closed.