Μοσχάρι σοφρίτο

Μοσχάρι σοφρίτο

Μοσχάρι σοφρίτο! Μια γευστική πανδαισία που αγαπήθηκε απ” τους λάτρεις του σκόρδου και όχι μόνο. Μια Κερκυραϊκή συνταγή που έγινε διάσημη, για την απλότητα και τη νοστιμιά της.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο σε φέτες
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες 
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ¾ φλ. τσαγιού ξύδι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 2 1/2 ποτήρια νερού νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλευρώνουμε και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο τις φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις αφαιρούμε από τηγάνι και τις μεταφέρουμε, με τσιμπίδα, σε μεγάλο πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και “θωρακιστούν” εξωτερικά.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε στρώσεις πρώτα τις πατάτες, μετά το κρέας, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις “εξατμισθεί”  προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και  σιγοβράζουμε για 45-50 περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με λίγο επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

newego_LARGE_t_821_106230879

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι σοφρίτο

 

Comments are closed.