Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό

Ένα λαχταριστό, γευστικότατο υγρό και ζουμερό, σιροπιασμένο κέικ σοκολάτας. Ένα πεντανόστιμο κέικ που σίγουρα θα απολαύσετε οι λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Μια εύκολη συνταγή για ένα ιδιαίτερο κέικ στο οποίο το τυρί κρέμα θα το κρατήσει υδαρό και θα απογειώσει τη γεύση σας. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού (300 ml) γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 3 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ¾ φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 καψουλίτσες βανίλια σκόνη
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού (200 ml) νερό
  • ½ φλ. τσαγιού σκόνη κακάο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ή μακρόστενη αντίστοιχης χωρητικότητας. 
  2. Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μαλακό τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάτε καλά μέχρι να να έχετε ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Προσθέτετε το γάλα, χτυπάτε να ενσωματωθεί, ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει καλά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. 
  4. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε όλα τα υλικά για το σιρόπι, δηλ. το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και τα ανακατεύετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός κουταλιού περιχύνετε το κρύο κέικ με το καυτό σιρόπι.

Πηγή