Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς λάδι

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς λάδι

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.Ένα πεντανόστιμο κέικ, θρεπτικό και πολύ πλούσιο σε γεύση, αφράτο και με ελαφρώς υγρό το εσωτερικό του. Καθώς δεν περιέχει ούτε λάδι, είναι μια ιδανική επιλογή για να το απολαύσουμε άφοβα όλες τις μέρες της νηστείας.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 25 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτετε διαδοχικά τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, τη κανέλα, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση και ψήνετε το κέικ (στο κατώτερο 1/3 του φούρνου) για 50-60 λ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.
  4. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στη φόρμα λίγη ώρα να μισο-κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

υυυυυ

theonewithallthetastes.com



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς λάδι

 

2 Σχόλια

  1. Αργυρω says:

    Θέλω να σας ρωτήσω,εαν την σοκολάτα την βάλω στο μισό Κεικ και γίνει δηλαδή δίχρωμο πειραζει; επειδη στους δικούς μου δεν τους αρέσει με σκέτη σοκολάτα.

  2. Sintayes.gr says:

    Αργυρώ καλησπέρα,
    Για να κάνεις αυτό που θέλεις θα πρέπει να πετύχεις τις ποσότητες των υλικών για να πετύχεις τις επιθυμητές υφές των μειγμάτων. Δηλ. Θα πρέπει να χωρίσεις το μείγμα σε 2 ίσα μέρη αφού βάλεις όλα τα υλικά χωρίς να προσθέσεις τη λιωμένη σοκολάτα και το κακάο. Μετά να βάλεις στο μισό μείγμα τη μισή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας και το μισό κακάο και στο υπόλοιπο λευκό μείγμα να βάλεις λίγο ακόμα αλεύρι και αν χρειαστεί λίγο ακόμα χυμό πορτοκαλιού τόσο όσο να να έχεις περίπου τις ίδιες υφές στα 2 μείγματα.
    Αν το κάνεις σε παρακαλώ θα ήθελα να μου γράψεις πως σου έγινε.
    Καλή επιτυχία,
    Καλό σου βράδυ
    Πάντα στη διάθεσή σου.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.